Meryl Streep ще изиграе Maria Callas

Meryl Streep ще изиграе Maria Callas в нов филм.
 
64-годишната актриса се е съгласила да изиграе оперната легенда в "Майсторски клас", пише бгнес. Филмът е по пиесата на Terrence McNally за легендарната оперна дива, която преподава в музикалното училище "Джулиард". Действието на филма се развива през 1971.
 
Според вестник "Ню Йорк Пост" режисьор ще бъде Майк Никълс, който е работил с Meryl Streep по филмите "Силкуд", "Горещо сърце", "Поздрави от Холивуд" и "Ангели в Америка". Снимките ще започнат през януари, когато Meryl Streep приключи работата си по филма "Ricky and the Flash". В него актрисата играе залязваща рок звезда, която опитва да възстанови връзката със семейството си.
 
Пиесата "Майсторски клас" е представена за първи път на Бродуей през 1995. В нея Maria Callas разказва за живота и кариерата си и за това как Aristotle Onassis я зарязва заради Jacqueline Kennedy.
 
Това няма да бъде първият биографичен филм, в който участва Meryl Streep. Тя изигра британската министър-председателка Margaret Thatcher в "Желязната лейди" и известната готвачка Julia Child в "Джули и Джулия", а образът й на Miranda Priestley в "Дяволът носи Прада" е базиран на главния редактор на списание "Vogue", Anna Wintour.

Свързани новини

Дженифър Лопес влиза в нова роля

15.03.2024

Антинаградите ''Златна малинка''

14.03.2024

Очаквано

11.03.2024

Пригответе се за много смях!

07.03.2024

След номинацията за ''Оскар''

15.02.2024


flash