NASA определи най-недостоверните научнофантастични филми

Американската космическа агенция NASA назова седемте най-отдалечени от научната истина касови филма за последните години. "Призьорите" бяха обявени на специална пресконференция в Лабораторията за реактивно движение в Пасадена, предаде Обекти.
 
Най-недостоверните и откровено смешни от научна гледна точка произведения на седмото изкуство са "2012", "Армагедон", "Вулкан", "Верижна реакция", "Шестият ден", "Ядрото" и "Мистерията на живота" ("What the Bleep Do We Know!?").
 
Във всеки филм има не само откровени научни неточности, но и богат набор пълни измишльотини, коментират от NASA. Например в "2012" земното ядро се нажежава от неутриното, което всъщност е неутрална частица и почти не взаимодейства с материята.
 
Интересното е, че NASA участва косвено в един от "наградените" филми - "Армагедон". Създателите му започват работа върху него, като използват консултанти от космическата агенция. С времето обаче отговорите на учените започват да не устройват кинаджиите и те завършват филма без участието на специалистите. Резултатът, по думите на учените, е чудовищен и напълно нереалистичен филм.
 
Експертите обаче съставиха и списък със заглавия, които повече или по-малко достоверно отразяват различни научни теории. Това са "Гатака", "Контакт", "Метрополис", "Денят, в който Земята спря", "Жена на Луната", "Нещо" ("The Thing from Another World") и "Джурасик парк".

Свързани новини

Работи се по чета част на "Матрицата"

04.04.2024

Дженифър Лопес влиза в нова роля

15.03.2024

Антинаградите ''Златна малинка''

14.03.2024

Очаквано

11.03.2024

Пригответе се за много смях!

07.03.2024


flash