Последният "Здрач" фаворит за "Златни малинки"

Филмът "Здрач: Зазоряване - Част 2" изглежда ще доминира предстоящата церемония по раздаването на "Златните малинки" след като получи цели 11 номинации.

Последната част от вампирската сага беше номинирана за най-лош филм, най-лош актьорски състав, най-лош сценарий и най-лош римейк или продължение, а Бил Кондън получи номинация за най-лош режисьор.

Робърт Патинсън, Кристен Стюарт, Тейлър Лаутнър и Ашли Грийн присъстват в актьорските категории, а лентата има две номинации в категорията за най-лоша екранна двойка. Комедията на Адам Сандлър "Браво, момчето ми!" също е голям претендент за "Златна малинка" с осем номинации, които обаче не могат да се сравняват с провала на комика миналата година, когато филмът му "Джак и Джил" влезе в историята, получавайки цели десет антинагради.

Поп звездата Риана също е сред номинираните в категорията за най-лоша поддържаща актриса за ролята си в научната фантастика "Боен кораб", която получи общо седем номинации.

Освен последната част от сагата "Здрач" в категорията за най-лош филм са номинирани още "Боен кораб", "Голямото балонно приключение", "Браво, момчето ми!" и "Хиляда думи". За най-лош режисьор са номинирани Шон Андерс за "Браво, момчето ми!", Питър Бърг за "Боен кораб", Бил Кондън за "Здрач: Зазоряване - Част 2", Тейлър Пери за "Добри дела" и Джон Пъч за "Свитият Атлас: Част 2".

За най-лоша актриса са номинирани Катрин Хейгъл за "Ловец на глави", Мила Йовович за "Заразно зло: Възмездие", Тейлър Пери за "Мадеа и програмата за защита на свидетели", Кристен Стюарт за "Здрач: Зазоряване - Част 2" и "Снежанка и ловецът" и Барбара Стрейзънд за "Гузен негонен". За най-лош актьор са номинирани Никълъс Кейдж за "Призрачен ездач 2" и "В търсене на справедливост", Еди Мърфи за "Хиляда думи", Робърт Патинсън за "Здрач: Зазоряване - част 2", Тейлър Пери за "Детектив Алекс Крос" и "Добри дела" и Адам Сандлър за "Браво, момчето ми!".

За най-лоша поддържаща актриса са номинирани Джесика Бийл за "Игри на сърцето" и "Зов за завръщане", Бруклин Декър за "Боен кораб" и "Очаквай неочакваното", Ашли Грийн за "Здрач: Зазоряване - част 2", Дженифър Лопес за "Очаквай неочакваното" и Риана за "Боен кораб". За най-лош поддържащ актьор са номинирани Дейвид Хаселхоф за "Пираня 3DD", Тейлър Лаутнър за "Здрач: Зазоряване - част 2", Лиъм Нийсън за "Боен кораб" и "Гневът на титаните", Ник Суардсън за "Браво, момчето ми!" и Ванила Айс за "Браво, момчето ми!".

За най-лош актьорски състав са номинирани филмите "Боен кораб", "Голямото балонно приключение", "Браво, момчето ми!", "Здрач: Зазоряване - част 2" и "Мадеа и програмата за защита на свидетели". За най-лоша екранна двойка са номинирани двама актьори от филма "Тройка дебили", Макензи Фой и Тейлър Лаутнър от "Здрач: Зазоряване- част 2", Робърт Патинсън и Кристен Стюарт от същия филм, Тейлър Пери и женското му Аз в "Мадеа и програмата за защита на свидетели" и Адам Сандлър и Анди Самберг, Лейтън Меестер или Сюзан Сарандън за "Браво, момчето ми!".

33-та церемония по връчването на "Златните малинки" ще се състои на 23 февруари, ден преди раздаването на наградите Оскар.


Свързани новини

Два БГ филма в конкурса на СФФ

04.02.2019

77 премиери на Master of Art

13.04.2018

"Силата се пробужда" чупи рекорди

28.12.2015

Дани Бойл потвърди "Трейнспотинг" 2

07.09.2015

"Съдилището" е БГ кандидатът за Оскар

04.09.2015


flash