"007 Координати: Скайфол" чупи рекорд след рекорд

След като миналата седмица успя да заеме първото място във всички страни, в които дебютира на голям екран, "007 Координати: Скайфол" продължава да чупи рекорд след рекорд. Този уикенд 23-тата лента за приключенията на супершпионина Джеймс Бонд добавя нови 156 млн $ към общия си касов сбор. Само след десет дни на екран "Скайфол" има в сметката си 287 млн $, а премиерата в САЩ дори все още не се е състояла. 

Продуцентите на продукцията вече потриват доволно ръце - филмът на Сам Мендес има всички шансове да се превърне в най-касовото заглавие от поредицата. Според световните информационни медии сценаристът на "Скайфол" вече е започнал да работи по двете следващи продължения. Критиците също са във възторг. Филмът почти няма негативни отзиви - всички в хор възхваляват умелия начин, по който Сам Мендес успява да рестартира целия франчайз и да му вдъхне нов живот.

У нас, с резултатите от този уикенд, новият филм за Джеймс Бонд надмина по общи приходи предишната лента "Спектър на утехата". За 10 дни, в които е на екран, "007 Координати: Скайфол" генерира приходи от 618 162 лв., докато "Спектър на утехата" е донесъл 559 344 лв. за целия период, в които е показван на голям екран.

007 Координати: Скайфол” дори измести „Хари Потър” от челното място в класацията за най-касови филми във Великобритания. Новото приключение на агент 007 счупи рекорди в британския бокс офис и стана най-печелившият филм на Острова. Само във Великобритания лентата е спечелила приходи от 32,7 млн. паунда, изпреварвайки рекордьора до този момент „Хари Потър и Даровете на смъртта: Част 2”, който спечели около 30 млн. паунда през първия уикенд.

Популярността на Крейг сега е със 76% по-висока, отколкото при първата му роля във филм за Бонд „Казино Роял” и с 30% спрямо филма от 2008 г. „Спектър на утехата”. Очаква се лентата да подобри още рекорди и да надвиши общите приходи на „Спектър на утехата”, който донесе 586 млн. долара.

В същото време печатният орган на Ватикана „Осерваторе романо” предизвика изненада тази седмица, като обсипа с хвалебствия британския актьор Даниел Крейг за ролята му в новия епизод от сагата за Джеймс Бонд.

„Днешният Бонд не се поддава толкова на клишета, по-малко го привличат удоволствията на живота, по-задълбочен е, не е толкова неуязвим физически и психологически, а затова е и по-хуманен, способен дори да се развълнува и да заплаче. Накратко казано - по-реален”, се казва в коментар на Гаетано Валини под заглавие „Скайфол”, един от най-успешните филми от сагата 007”.

Според него ключовият прочит на филма е сблъсъкът между поколенията, между „едно, което вярва, че владее усъвършенстваните информационни механизми, и друго, за което основно е духовната и физическа тренираност”.


Свързани новини

"Смъртта може да почака" е тук

15.09.2021

Виж новия трейлър на "No Time To Die"

04.09.2020

Daniel Craig се завръща като James Bond

16.08.2017

Новият Bond вече със сценаристи

13.03.2017

И Sam Mendes се отказа от James Bond

31.05.2016


flash