Ал Пачино отново ще бъде треньор по американски футбол

Ал Пачино вероятно скоро ще се превъплъти в ролята на треньора по американски футбол Джо Патерно във филмов или телевизионен проект, който в момента търси подкрепа от Холивуд.

Сайтът Deadline.com оповести, че носителят на награда "Оскар" е проявил интерес да изпълни ролята на Патерно, който се  забърка в педофилски скандал, разтърсил САЩ миналата година. Филмът ще е базиран върху биографичната книга "Патерно" на Джон Поснански.
 
Сценарият на филма все още не е написан, не е избран и режисьорът.   Патерно беше уволнен през ноември 2011 г., след като неговият помощник треньор Джери Сандуски бе обвинен в сексуално посегателство над няколко 15-годишни момчета. Сандуски очаква присъдата си в затвора. 
Патерно умря от белодробен рак на 85-годишна възраст през януари, два месеца след като бе уволнен.    Поснански започнал да пише книгата през 2011 г. Освен педофилския скандал, той е описал също живота на Патерно преди назначаването му за треньор в Държавния университет на Пенсилвания. Книгата бе публикувана миналия месец.
 
72-годишният Пачино и преди се е снимал в ролята на треньор по американски футбол - във филма "Всяка една неделя" на Оливър Стоун от 1999 г.
 
Скоро по екраните в САЩ ще се появат още два филма с неговото участие - "Мъже за пример" през януари 2013 г. и "Крал Лир" по-късно тази година. Пачино се готви да се снима и в драмата "Ленинград", посветена на Втората световна война.
 
Вижте най-силната реч на парино като треньор във " Всяка една неделя"

Свързани новини

Два БГ филма в конкурса на СФФ

04.02.2019

"Силата се пробужда" чупи рекорди

28.12.2015

Най-добрите секс сцени според британците

03.09.2015

Виж Еди Редмейн в "Момичето от Дания"

02.09.2015

Започва кинофестивалът във Венеция

02.09.2015


flash