Актьор от "Хари Потър" влезе за 2 години в затвора

Британският актьор Джейми Уейлет, който участва в шест от осемте филма за младия магьосник Хари Потър, е осъден на две години затвор заради участието си в уличните безредици във Великобритания миналото лято.

22-годишният актьор изпълняваше ролята на Винсънт Краб, приятел на един от главните злодеи в сагата. Той е бил заедно с група от най-малко четирима души, която е излязла на улиците в северен Лондон през четвъртата нощ от погромите – 8 август 2011 г. Уейлет призна в съда, че е пил шампанско от бутилка, открадната от супермаркет от един от участниците във вандалския погром. Това е документирано и от видеокамери.

Съдия Саймън Кар посочи, че актьорът е бил заснет също така, че носи бутилка със запалителна смес. Едновременно с това, съдията се съгласи с решението на съдебните заседатели, че "Уейлет не я е хвърлил или не е имал намерения да я хвърля".

"Всеки, който е гледал материалите по делото, може да си представи безредиците, които са станали по улиците", отбеляза съдията, произнасяйки присъдата. Актьорът беше осъден на 2 години затвор за участието в безредици с актове на насилие и на още 12 месеца за притежаване на крадени стоки. Съдия Кар посочи, че Уейлет може да излезе предсрочно след година. По-рано актьорът вече беше съден за притежание на марихуана.



flash