Огромни загуби за "Джон Картър"

Катастрофалните приходи от прожекции на фантастичния филм "Джон Картър: Между два свята", който се появи по екраните в целия свят преди две седмици, ще донесат на компанията "Уолт Дисни" загуби на стойност около 200 милиона долара.

"Джон Картър: Между два свята" - научно-фантастична епопея, която проследява премеждията на войник от Гражданската война в САЩ, транспортиран на планетата Марс, е далеч от възможността да постигне целите на филм с бюджет около 250 милиона долара, към които се прибавят 100 милиона долара за реклама.
Като се имат предвид данните за събраните приходи от прожекции на "Джон Картър: Между два свята" - 184 милиона долара в целия свят, филмът вероятно ще донесе загуби на стойност около 200 милиона долара през третото финансово тримесечие, което приключва на 31 март, се казва в комюнике на "Дисни".
 
В Северна Америка приходите от прожекции на филма възлизат на малко повече от 53 милиона долара за две седмици.
"Джон Картър: Между два свята"  е заснет от Андрю Стантън, който е режисьор на шедьоврите "Търсенето на Немо" и "УОЛ-И" на студиата "Пиксар" и е автор на сценариите на трите филма от поредицата "Играта на играчките&quo "Дисни" сега ще трябва да разчита на "Марвел" и "Пиксар", за да събере по-големи приходи през следващите месеци. Филмът "Отмъстителите" на "Марвел" трябва да излезе по екраните в края на април в Европа и на 4 май в САЩ, а "Храбро сърце" на "Пиксар" - на 22 юни в Северна Америка и в началото на август в Европа.

Свързани новини

Два БГ филма в конкурса на СФФ

04.02.2019

77 премиери на Master of Art

13.04.2018

"Силата се пробужда" чупи рекорди

28.12.2015

Дани Бойл потвърди "Трейнспотинг" 2

07.09.2015

"Съдилището" е БГ кандидатът за Оскар

04.09.2015


flash