В кината от днес

Аве

Докато пътува на автостоп от София към Русе, Камен среща 17-годишната Аве, която е избягала от къщи. При всяко ново прекачване по пътя Аве измисля нови истории за двамата, които разказва на спътниците им, и с тях предизвиква все по-големи неприятности на Камен.

Въвлечен без да иска в това приключение, Камен започва да се влюбва в неуловимата Аве.

Режисьор: Константин Божaнов. В ролите: Ованес Торосян, Анжела Недялкова, Бруно С, Мартин Брамбах.

Потомците (The Descendants)

Филма "Потомците" проследява вълнуващото и непредсказуемо пътуване на едно американско семейство, което трябва да се преоткрие, за да оцелее.

Режисьор на филма е Александър Пейн, чието име публиката помни от отличения с Оскар "Отбивки".

Режисьор: Александър Пейн. В ролите: Бо Бриджис, Джуди Гриър, Джордж Клуни, Матю Лилард, Робърт Форстър, Шайлийн Уудли, Амара Милър, Ник Краузе

 

Джон Картър: Между два свята 3D (John Carter of Mars)

Режисьорът Андрю Стантън, носител на "Оскар", ни представя "Джон Картър: Между два свята" завладяваща творба с много действие и приключения, разиграващи се на загадъчната и екзотична планета Барзум /Марс/.

Сюжетът на "Джон Картър" е по класическия роман на Едгар Райс Бъроуз, увлекателните приключения в който са били вдъхновение за много филмови творци и в миналото, и в наши дни.

Филмът разказва историята на уморения от войни бивш капитан Джон Картър /Тейлър Кич/, който необяснимо как е транспортиран до Марс и там против волята си се озовава замесен в конфликт с епични мащаби сред жителите на планетата, между които Тарс Таркас /Уилям Дефо/ и пленителната принцеса Дежа Торис /Лин Колинс/.

В свят, който е на ръба на разрухата, Картър преоткрива своята човечност, осъзнал, че оцеляването на Барзум и народа му е в негови ръце.

Режисьор: Андрю Стантън. В ролите: Киаран Хиндс, Тейлър Кич, Доминик Уест, Уилем Дефо, Томас Хейдън Чърч, Марк Стронг, Лин Колинс, Джеймс Пюрфой, Саманта Мортон.


Свързани новини

Два БГ филма в конкурса на СФФ

04.02.2019

77 премиери на Master of Art

13.04.2018

"Силата се пробужда" чупи рекорди

28.12.2015

Дани Бойл потвърди "Трейнспотинг" 2

07.09.2015

"Съдилището" е БГ кандидатът за Оскар

04.09.2015


flash