В кината от днес

Секретна квартира (Safe House)

Носителят на "Оскар" Дензъл Уошингтън и Райън Рейнолдс са главните изпълнители в екшън трилъра "Секретна квартира". Уошингтън играе Тобин Фрост  - най-опасния ренегат от ЦРУ, който се завръща под прицела на агенцията, след като е прекарал в бягство цяло десетилетие.

На оперативен агент новак Уестън (Рейнолдс) е наредено да отиде с него в секретна квартира в Южна Африка. Когато тя е нападната от наемници, новакът също е принуден да избяга. Двамата съюзници по неволя трябва да останат живи достатъчно дълго, за да разкрият кой иска смъртта им.

Режисьор: Даниел Еспиноза В ролите: Дензъл Уошингтън, Райън Рейнолдс, Тим Макгору, Вера Фармига, Сам Шепърд, Нора Арнезедер, Стивън Бишъп, Сара Арингтън, Робърт Патрик, Рубен Блейдс, Брендън Глийсън

Шпионски свалки (This Means War)

Сюжетът на "Шпионски свалки" разказва за двама международни агенти, англичанин и американец (съответно Том Харди и Крис Пайн), които от най-добри приятели се превръщат във врагове. Причината – и двамата са влюбени в една и съща жена (Рийз Уидърспун).

Двама от най-коравите шпиони в света са също и най-добри приятели. Нищо не може да застане помежду им…до момента, в който случайно се влюбват в една и съща жена. Започва мащабна война за завоюването на сърцето ѝ, в която двамата използват всички преимущества на професията - хай-тек наблюдение, модерни тактики и въоръжение, което би могло да заличи малка държава.

В същото време тя е поставена пред трудната задача да избере една от две различни, но еднакво привлекателни любовни перспективи.

Режисьор: Макджи В ролите: Рийз Уидърспун, Крис Пайн, Анджела Басет, Том Харди, Тил Швайгер, Челси Хандлър, Саймън Кинберг, Абигейл Спенсър

Сватбен обет (The Vow)

Във филма "Сватбен обет" двойка младоженци се възстановява след претърпян пътен инцидент. Съпругата изпада в кома след катастрофата и сега, когато се събужда лекарите установяват, че страда от амнезия. Мъжът й ще трябва отново да спечели сърцето й.

Втори филм за режисьора Майкъл Съкси след изключително успешния телевизионен филм "Сивите градини", който отнесе цели 6 награди "Еми", включително и за костюмите и сценографията на българката Калина Иванов.

Режисьор: Майкъл Съси В ролите: Рейчъл Макадамс, Чанинг Тейтъм, Сам Нийл, Скот Спидман, Джесика Ланг

Моята седмица с Мерилин (My Week with Marilyn)

Филмът "Моята седмица с Мерилин" представя отношенията между сър Лорънс Оливие и Мерилин Монро по време на филма "The Prince and the Showgirl" от 1957-ма, в който Мерилин участва, а Оливие е режисьор и изпълнител на една от ролите.

Филмът е сред претендентите за наградите БАФТА в цели 5 категории, но за съжаление не успява да спечели награда. Все пак Мерилин Монро взима "Давид ди Донатело", признание от италианските критици. Мишел Уилямс се превъплъщава в легендарната блондинка, Кенет Брана е в ролята на сър Лорънс.

А актьорския състав включва имена като Джуди Денч, Джулия Ормънд, Дерек Джейкъби, Дъгрей Скот и Ема Уотсън.

Режисьор: Саймън Къртис. В ролите: Тоби Джоунс, Ема Уотсън, Мишел Уилямс, Доминик Купър, Кенет Брана, Еди Редмайни, Джуди Денч, Дъгрей Скот, Дерек Джейкъби, Филип Джаксън, Джулия Ормънд, Саймън Ръсел Бийл

Фреди грозника 3d (Freddy Frogface)

Да си малък никак не е лесно според 10-годишния Виктор и приятелите му, които постоянно са в препирни не само с възрастните, но и с ужасния Фреди – кавгаджията на квартала.

Когато в малкото градче пристига цирк, Виктор на всяка цена иска да се включи в програмата заедно със своето сученце Наденичка. Но Фреди ще направи всичко възможно, за да осуети плановете на Виктор.

Скандинавска анимация "Фреди Грозника", подходяща за цялото семейство, която идва на голям екран в 3D формат.


Свързани новини

Два БГ филма в конкурса на СФФ

04.02.2019

77 премиери на Master of Art

13.04.2018

"Силата се пробужда" чупи рекорди

28.12.2015

Дани Бойл потвърди "Трейнспотинг" 2

07.09.2015

"Съдилището" е БГ кандидатът за Оскар

04.09.2015


flash