Отбелязваме Деня на българското кино

На 13-ти януари България отбелязва Деня на българското кино. Празникът води началото си от 1915 година, когато в столичното кино "Модерен театър" се е състояла публичната премиера на първия български игрален филм "Българан е галант" на легендарния сценарист, режисьор и изпълнител - Васил Гендов.

И тази година, по традиция, Националният филмов център ще отбележи професионалния празник на всички, работещи във филмовата индустрия. Съвместно с Българска национална филмотека в кино "Одеон" на 13-ти януари - при свободен вход - ще се прожектират наградени български филми от 30-ия фестивал на българския игрален филм "Златна роза", Варна 2011.

Всеки, който обичат българското кино ще може да гледа филма на Илиян Джевелеков "Love.net" от 14.00 часа в кино "Одеон". От 16.00 часа ще е прожекцията на "Корави старчета" - реж. Пламен Масларов, Ивайло Пенчев. От 18.00 часа кино "Одеон" ще покаже лентата "Демони" на режисьора Александър Етимов и № 1 на режисьора Атанас Христосков. От 20.00 часа ще е прожекцията на "Кецове" - реж. Валери Йорданов, Иван Владимиров.



flash