Търси в сайта...

Педро Алмодовар получи 16 номинации за "Гоя"

Режисьорът Педро Алмодовар получи 16 номинации за испанските кинонагради "Гоя" с филма "Кожата, в която живея", съобщи Холивуд рипортър.

На второ място с 14 номинации е "Няма покой за грешните" на Енрике Урбису.  "Кожата, в която живея"  е номиниран за най-добър филм, най-добър режисьор, най-добър актьор (Антонио Бандерас) и актриса (Елена Аная). Освен това се състезава за наградата за операторско майсторство, монтаж, костюми, грим, звук и специални ефекти.
 
Братът на режисьора Агустин Алмодовар, който е продуцент на "Кожата, в която живея", каза, че това признание много ще го развълнува.
 
"Педро ще се зарадва от новината за толкова много номинации. Академията ни посрещна щедро за добре дошли. Това е като силна прегръдка" - каза Агустин Аломдовар.
 
Педро Алмодовар отново стана член на испанската киноакадемия през 1010 г., след като я напусна през 2005 г., възмутен от правилата за гласуване и обиден, че го пренебрегват. Съперници на "Кожата, в която живея" за наградата "Гоя" за най-добър филм са "Няма покой за грешните", "Спящият глас" на Бенито Самбрано и "Блекторн" на Матео Гил. Същите четири филма са номинирани и в категорията за най-добър режисьор. Уди Алън не успя да попадне в нея с "Полунощ в Париж", но е с номинация за оригинален сценарий.
 
Антонио Бандерас, Даниел Брюл, Луис Тосар и Хосе Коронадо са номинираните за най-добър актьор. Наградата за най-добра актриса си оспорват Салма Хайек, Вероника Ечеги, Елена Аная и Инма Куеста.
 
"Кожата, в която живея" е номиниран също за награда "Златен глобус", както и за наградите на лондонските кинокритици в  категорията за  чуждоезичен филм. Церемонията за връчване на наградите "Гоя" е насрочена за 19  февруари.  

Свързани новини



flash