Търси в сайта...

The Help е най-касовият филм в САЩ за трета седмица

Драмата The Help остава най-посещавания филм по американските кина за трети пореден уикенд, като донесе на създателите си 14.2 млн. долара. За 26 дни общите приходи от прожекции в САЩ и Канада са 118.6 млн. долара, при инвестирани 25 млн. долара.

Последният филм, който остана начело на боксофиса в продължение на три седмици, беше "Генезис", излязъл на 16 юли миналата година.

От петте премиерни заглавия този уикенд най-добре се представи трилърът The Debt със Сам Уортингтън и Хелън Милън. Той събра 9.7 млн. долара, въпреки че тръгна скромно - на 1900 екрана в 1826 кина.

Финансовите резултати през уикенда показват, че изглежда публиката се е преситила на филми на ужасите. И двете премиерни заглавия в жанра разочароваха. "Аполо" 18 се отчете с 8.7 млн. долара, независимо, че се завъртя едновременно на 3328 екрана.

Още по-амбициозният "Стръв" 3D тръгна едновременно в 4100 зали, но въпреки по-скъпите билети за триизмерните прожекции, завърши уикенда с приходи от 8.64 млн. долара. Според данните на дистрибутора Relativity Media 86% от парите са дошли от 3D прожекциите.  

Голф драмата "Седем дни в Утопия", която също тръгна премиерноь събра 1.2 млн. долара, а последното ново предложение - "Спасяването на редник Перез" се отчете със 670 000 долара.

Любопитна подробност е, че след 73 дни на екран "Колите" 2 има приходи от прожекции в САЩ и Канада 188.6 млн. долара, като стана първия филм на "Пиксар" след "Животът на буболечките", който не стига 200 млн. долара преди да слезе от екран.

дневник.бг



flash