Скука в боксофиса! Маймуните остават №1

Новият Sci-fi блокбъстър на FOX - "Възходът на планетата на маймуните" (Rise of the planet of the apes) запази челната позиция в американския боксофис и след изминалия уикенд.

Новаторският поглед на режисьора Рупърт Уайът върху популярната поредица Planet of the Apes регистрира 27,5 млн. в почивните дни, което се оказа достатъчно да отстои мястото си на върха пред новото предложение - The Help, дебютирало с 25,5 млн. Филмът е екранизация по бетселъра на Катрин Стокет и разглежда живота на три необикновени жени в Южните щати през 1962 г. Зад реализацията на лентата стои режисьорът и сценарист Тейт Тайлър, а в ролите можем да видим младата тийн надежда Ема Стоун (Emma Stone), Брайс Далас Хауърд, Сиси Спейсик и др.

Ново предложение завършва и челната тройка - това е поредната, вече пета част на хитовата хорър сага "Последен изход" (Final Destination), която стартира по екраните в САЩ и Канада с 18,4 млн.  И в този епизод феновете на поредицата ще се сблъскат с добре познатия сюжет, макар и в малко "по-различна опаковка" - няколко млади хора отървават по случайност смъртта, след като голям мост се срутва в центъра на американски град. Но тъй като съдбата си знае своето, започва да преследва оцелелите, предопределени за отвъдното. Режисьор на Final Destination 5 е Стивън Куейл, за когото това е дебют във въпросното амплоа, а сред младоците в каста като Ема Бел и Майлс Фишер, се отличава ветеранът от ТВ бранша Кортни Ванс, когото сме гледали в сериалите "Спешно отделение" (ER), "Закон и ред" (Law&Order) и др.

avtora.com



flash