Брад и Анджелина на премиера в LA

Брад Пит и Анджелина Джоли уважиха премиерата на „Дървото на живота” – последния филм на режисьора Терънс Малик, който само преди няколко дни спечели "Златна палма" в Кан.

Въпреки блясъка на събитието актьорът не остана равнодушен към трагедията, сполетяла хората от американския град Джоплин в щата Мисури, пострадали от едно от най-разрушителните торнада в историята на САЩ. 118 души загинаха при бедствието, като броят на жертвите може да нарасне. "Прекарал съм известно време в Джоплин. Баба ми и дядо ми са оттам. Градът е на 50-ина мили от мястото, където израснах. Мислите ми са насочени към хората, живеещи там. Искам да им кажа да не губят надежда, защото нещата постепенно ще се оправят. Желая им най-доброто", каза Брад Пит.

Въпреки драматичния печат на трагедията в Джоплин, Пит и съпругата му Джоли намериха сили да се усмихнат на фотографите и да позират с останалия актьорски състав от филма.

„Дървото на живота” е претенциозен арт филм на мистериозния Терънс Малик, който критиката прие радушно, но побърза да уточни, че той не е за широката аудитория. Разказва историята на семейство от американския Среден Запад през 50-те години на миналия век. Но е пълен с метафори и експериментален импресионистичен киноезик.

Брад Пит е съгласен с мнението на критиката, че филмът бяга от традиционния линеен киноразказ, но историята има дълбок смисъл, трайна е, и, най-важното, предизвиква дебат.

„Дървото на живота” е на световните екрани от утре.

actualno.com



flash