Лили Колинс ще бъде Снежанка по Братя Грим

Самата Колинс все още не е потвърдила новината, но според Hollywood Reporter, актрисата е “впечатлила” продуцентите по време на прослушването си, и в най-скоро време се очаква да подпише договора за участие.

“The Brothers Grimm: Snow White” ще бъде базиран на класическата приказка на Братя Грим, “Снежанка и седемте джуджета”. Режисурата на амбициозния проект е поверена на индийския режисьор Тарсем Сингх, познат с работата си върху мрачния трилър с Дженифър Лопес и Винс Вон, “Клетката”. Сюжетът на “The Brothers Grimm: Snow White” ще разкаже историята на младата Снежанка (Лили Колинс), чиято зла мащеха убива баща й пред очите й, и завзема цялото кралство.

С помощта на група от седем своенравни и смели джуджета, Снежанка се изправя срещу новата и безмилостна Кралица. Преди около два месеца, президента на Relativity Media, Райън Кавано, който също така ще продуцира филма, разкри че носителката на “Оскар” Джулия Робъртс ще се превъплъти в главната отрицателна роля на Кралицата: “Джулия беше първия ни и единствен избор за ролята на Кралицата. Тя е икона и съм сигурен че ще изиграе ролята си по уникален начин.” От своя страна, Лили Колинс успя да се пребори със Скарлет Йохансон за главната женска роля, и според източници близки до проекта, актрисата вече е заснела няколко предварителни сцени с Джулия Робъртс. Партньор на Робъртс и Коринс ще бъде новоизгряващия актьор Арми Хамър, който е познат на публиката от миналогодишния хит “Социалната мрежа”

. В продължение на няколко месеца, от Relativity Media се опитваха да привлекат за една от главните мъжки роли и Робърт Дауни-мл, но бързо променящия се график на актьора не му позволи да подпише договор за участие. Сценарият на “The Brothers Grimm: Snow White” е дело на Мелиса Уолък (“Бил”) и Джейсън Келър (“Machine Gun Preacher”), а Райън Кавано ще продуцира филма заедно с Бърни Голдман (“Златна възможност”) и Брет Ратнър (поредицата “Час пик”). Режисьорът Тарсем Сингх разкри, че продукцията ще бъде заснета с триизмерни камери, а не конвертирана от 2D в 3D формат по време на постпродукцията. Снимките на “The Brothers Grimm: Snow White” започват след няколко седмици, а световната премиера ще се състои на 29 юни, 2012 година.



flash