Христо Мутафчиев започва снимки в сериал на БНТ

Нито лош, нито добър ще героят на Христо Мутафчиев в проекта на продуцентската компания СИА и БНТ за сериала "Под прикритие". Актьорът присъства на представянето на екипа в студио 3 на БНТ, който ще реализира продукцията.

Работата по проекта на режисьора Димитър Митовски и Христо Мутафчиев започнала преди да се случи "тъпата случка", както сами я определиха с актьора. Припомняме на 26 октомври м.г.Мутафчиев получи инсулт по време на снимки на нов филм в Бургас. Оперираха го същия ден в столичната болница "Св. Иван Рилски", за да отстранят голям съсирек от мозъка.С невероятна борбеност и последователност с помощта на лекарите актьорът се възстанови. Екипът на бъдещия сериал се дистанцира от определението "лош" или "добър", за който и да е от героите в сериала.

Всъщност в началото Христо Мутафчиев щял да играе ролята на лошия, но в един момент решил, че ще му е много лесно, сподели с усмивка възстановеният вече, след болестта актьор. Каза, че неговият герой ще представи "преминаване през емоциите на отделната личност, която в зависимост от ситуацията, в която попада трябва да направи своя избор". В кой ще се въплъти Мутафчиев и в кой от 12-те епизода точно ще се включи в сериала, засега обаче продуцентите крият.

Димитър Митовски каза загадъчно, че Христо Мутафчиев ще участва през цялото време, ще е "суперинтересен образ и ще бъде много любопитно". От пролетта от екрана на БНТ сериалът ще разказва историята на едно обикновено момче – 25-годишния Мартин, който става полицай под прикритие. Има тежък живот като малък, краде и мами, принуждаван от баща си. Превръща се е перфектен лъжец, умение, което в комбинация с ненавистта му към подземния свят го правят подходящ за агент под прикритие.

Той се внедрява в престъпната организация на голям и влиятелен бизнесмен – 53-годишния Петър Туджаров – Джаро. По-късно обаче Мартин се влюбва в приятелката на боса, открива че истинските врагове са в полицията....История, която продуцентите описват като "криминална драма с романтични изстрели". "Това е съвременен филм, който е почерпил максимално от действителността", каза Димитър Митовски. Той обаче каза, че всички лица в историята и случките, макар и близки до реалността са фикция. Така, ако някой се припознае в героите или случките в сериала, ще бъде случайно. За да бъде историята максимално близка до действителността продуцентите разчитат на "човек под прикритие". Това е разследващият журналист Слави Ангелов, който е консултант на сериала. Самият той каза, че макар да е фикция, тъй като агенти под прикритие в България има от съвсем скоро, всички случки са от действителния живот.

"Събития и схеми, който са актуални в престъпния свят и методи за работа в полицията, които са в бъдещето", каза Ангелов. Героите, без Христо Мутафчиев са избрани след кастинг. Така в ролята на полицая под прикритие ще видим ново име Ивайло Захариев. В ролята на мафиота Джаро ще бъде Михаил Билалов. Дясната ръка на мафиота ще е звездата от българското кино и театър Захари Бахаров. Ново име и дебют като актьор ще направи и манекенката Ирена Милянкова.



flash