Търси в сайта...

Звезите от "Властелина на пръстените" и в "Хобит"

Анди Съркис и Иън Маккелън ще участват в заснемането  на филма "Хобитът", над който работи режисьорът Питър Джаксън.   

Съркис и Маккелън участваха и в трилогията  "Властелинът на пръстените", филмите от която излезнаха на екран през 2001, 2002 и 2003 г. Маккелън изпълни ролята на Гандалф, а Съркис на Ам-гъл. В "Хобитът" двамата ще пресъздадат същите образи.

Питър Джаксън е поканил за роли в новия си филм много от звездите във "Властелинът на пръстените". Кейт Бланшет ще се присъедини към актьорския състав на двата филма по романа "Хобитът" на Дж.Р.Р. Толкин, припомня Ройтерс, позовавайки се на компания "Уорнър брос". Австралийската актриса и носителка на "Оскар" ще изпълни отново ролята на предводителката на елфите Галадриел, в която я видяха зрителите във "Властелинът на пръстените".   

"Кейт е една от актрисите, с които предпочитам да работя, и съм щастлив, че отново ще имам тази възможност", казва режисьорът на "Хобитът" Питър Джаксън.  Джаксън, който режисира трилогията "Властелинът на пръстените", ще работи и над два филма по романа "Хобитът". Очаква се първата лента да излезе на екран през декември 2012 г., а втората - година по-късно.     

Освен Кейт Бланшет в "Хобитът" ще се снимат Кен Стот, Силвестър Маккой и шведът Микаел Персбранд. По-рано беше оповестено, че ролята на Билбо Бегинс ще бъде поверена на Мартин Фрийман, а на стария Билбо - Иън Холм.    Снимките  на "Хобитът" започват през февруари  2011 година в Нова Зеландия. Според различни източници общият бюджет на двете ленти ще е между 300 и 500 милиона долара.



flash