Търси в сайта...

Илайджа Ууд ще играе и в “Хобит“

Актьорът Илайджа Ууд, който изигра ролята на Фродо Бегинс в трилогията "Властелинът на пръстените", ще участва и във филма "Хобит", който режисьорът Питър Джаксън започва да снима през февруари.

В първата книга от цикъла, разказваща за приключенията на Билбо Бегинс, Фродо липсва като персонаж, но може да се предположи, че филмът ще започне със сцени, в които Билбо разказва на Фродо за приключенията си. Ролята на Билбо в новия филм обаче ще се изпълнява от Мартин Фрийман, вместо от Йан Холм, играл във "Властелина на пръстените".

Същевременно стана ясно, че бюджетът на филма на стойност 500 млн. долара е поет изцяло от "Уорнър Брадърс" след фалита на "Ем Джи Ем", срещу което обаче тя получава и правата за международното разпространение. Именно проблемите във фалиралата компания забавиха започването му, доведоха до сблъсък с актьорските гилдии и профсъюзите и в крайна сметка допълнително раздуха бюджета. Вследствие н атова двусерийният "Хобит" ще струва 2 пъти повече от трите серии на "Властелина на пръстените".

В момента Джексън приключва с кастинга. Отново ще участва Кейт Бланшет като кралица на елфите, Ричард Армитидж ще играе Торин, Ейдан търнър и Роб Казински - Кили и Фили. Йън Маккелън остава Гандалф, а Анди Стивън Фрай - Голъм. Очаква се и появата на британския комик Стивън Фрай. Планира се първата серия да се появи през декември 2012 г., а втората - година по-късно.



flash