Претенденти за Наградите на сценаристите

Новият филм на режисьора Дарън Аронофски "Черен лебед" и научно-фантастичният трилър на Кристофър Нолан "Генезис" ще се борят за тазгодишните Награди на гилдията на сценаристите в САЩ заедно със спортната драма "Боецът" на Дейвид О'Ръсел.

Високобюджетните холивудски продукции ще се изправят и срещу "Децата са наред" и "Моля, дайте", които също са в борбата за отличието за най-оригинален сценарий. Междувременно, номинация за най-добра адаптация получи и кинодееца Арън Соркин, който работи по продукцията "Социалната мрежа", която разказва историята на Facebook.

За същото отличие ще се състезават и "127 часа", "Непреклонните", "Обичам те, Филип Морис" и "Градът". Номинации за най-добър сценарий на документален филм пък спечелиха "Enemies of the People", "Freedom Riders", "Gasland", "Inside Job", "The Two Escobars" и "Who Is Harry Nilsson". Според критиците обаче най-големите шансове за отличията имат именно продукциите на Аронофски и Нолан, в които участват редица знаменитости като Мила Кунис, Натали Портман, Уинона Райдър, Венсан Касел, Леонардо ди Каприо, Марион Котияр, Том Харди и покойния Пийт Постълтуейт.

До момента постъпленията на "Черен лебед" се равняват на над 50 млн. щатски долара, докато "Генезис" събра близо 830 млн. Филмът на Дейвид О'Ръсел пък събра приходи на стойност над 46 млн. щатски долара.



flash