Филмите които очакваме през 2011г

Тъй като сме сериозни киномани събрахме филмите които чакаме с най-голям интерес през новата 2011. Предстои  интересна кино година.


127 часа

Филм на режисьора Дани Бойл, който се гледа с опънати докрай нерви. Джеймс Франко играе в кошмарна ситуация, в която самотен алпинист заклещва ръката си под огромен камък и трябва да вземе съдбоносно решение. Въпреки предизвикващите истински ужас кадри, зрителите все пак не могат да откъснат поглед от екрана. (премиера на 5 януари)


Речта на краля

Мнозина разчитат този филм да обере куп награди и ако това се случи, заслугата ще е изключително на Колин Фърт. Той играе нещастния заекващ крал Джордж VІ, управлявал Великобритания в трудните времена на 30-те години, когато трябва да събере сили и да обяви с твърд тон на поданиците си, че започва ужасяваща война. Джефри Ръш е в ролята на Ленард Лог - логопед и австралийски специалист по публично говорене, който единствен може да помогне на Негово величество. Хелена Бонъм Картър е кралица Елизабет, която по-късно през века ще се прочуе повече като Кралица майка. (премиера на 7 януари)


Черният лебед

Тази мелодрама събра Натали Портман с бъдещия й първи съпруг и баща на бебето им - хореографът Бенжамен Милпие. Режисьорът Дарен Аронофски покани Портман да изиграе балерината Нина, бореща се с нокти и зъби да се изкачи на върха на кариерата си. Разбира се, тази борба си има цена и героинята рухва психически и физически. Във филма има нещо от Роман Полански и намеци за "Бебето на Розмари". (януари)

 Заешка дупка
Съпрузи, чието дете загива в автомобилна катастрофа - дълбока травма, която трябва да бъде преодоляна и от двамата. Оказва, че всеки от тях реагира по радикално различен начин. Никол Кидман в ролята на домакинята Бека и Аарън Екхарт като нейния съпруг Хауи. И двамата са достатъчно добри, за да изиграят убедително историята за това как се излиза (или задълбава още по-дълбоко) от "заешката дупка", в която нерядко попадат хората. (февруари)


Хари Потър и даровете на смъртта - ІІ

Половин година след премиерата на първата част от финала на киносагата за момчето магьосник трябва да излезе и втората, за да даде наведнъж отговори на толкова много загадки. Издания за кино вече обявиха този филм за най-нетърпеливо очакваното заглавие на 2011 г. Авторите му ще трябва да се постараят повече, след като първата част според мнозина е разтеглена и на моменти досадна. Засега знаем само, че ни се обещава финал като на "истински военен филм".

Sherlock Holmes 2

Първият „Шерлок Холмс” не бе шедьовър, но и не бе провал. Потенциалът на поредицата обаче е голям и затова продължението попада в класацията за най-очакваните ленти на 2011 г. В края на 2009-та Робърт Даунисякаш изигра себе си, докато се опитваше да говори с английски акцент, без това да подразни киноманите. АДжуд Лоу успя да блесне дори и като актьор в поддържаща роля.

X-Men: First Class

След незадоволителната предистория на Върколака е трудно да погледнем с доверие към поредното „Х-мен” разклонение. В случая обаче името на режисьора Матю Вон служи като вид гаранция. Създателят на „Шут в г*за” притежава нужното въображение и находчивост, за да вкара поредицата в правилната посока.

Дневник.бг, Филмче.нет



flash