ACNE OUT OXY WASH – дишай с кожата си!

От началото на септември към най-продаваната серия против акне ACNE OUT на Биотрейд вече има нов и наистина уникален продукт. Това е измивен гел ACNE OUT OXY WASH, който съдържа млечна киселина и е обогатен с балончета чист хипербарен кислород. Той е предназначен за мазна, проблемна и склонна към акне кожа, и е с изцяло натурални активни съставки, които не дразнят и не изсушават кожата.
 
ACNE OUT OXY WASH измива нежно, засилва клетъчния метаболизъм и успокоява възпалената кожа.
 
ACNE OUT OXY WASH е некомедогенен, хипоалергенен измивен гел, който както всички измивни продукти на Biotrade не съдържа сулфати.
 
Съдържание на измивния гел:
1. Млечна киселина 2 %  
Това е една от най-известните киселини от групата на Алфа хидрокси киселините, която се използва в козметиката с отлични резултати. Тя премахва повърхностния слой мъртви клетки, разкривайки по–свежа и здрава кожа. В тази концентрация Млечната киселина има също pH регулиращо действие, антимикробно и влагозадържащо действие.
 
2.  ПАВ (повърхностно активно измивно вещество) от растителен произход
Coco glycosıde е екосертифициран и биоразградим гликозид. Той е с отлична поносимост, дори при най-чувствителните кожи, не предизвиква дразнене и не изсушава кожата.
 
3. Специални сфери медицински хипербарен кислород 
С всяко натискане на помпата от 1.25 милилитра получавате 1.25 мг чист кислород. Стабилният хипербарен кислород е с три пъти по-високо налягане от атмосферното - около 2 бара. Чрез него гарантираме 10 пъти повече кислород по време на измиване с ACNE OUT OXY WASH в сравнение с измиване само с вода или друг продукт.
 
Ползите от кислорода:
Като всеки жив организъм, кожата има нужда от кислород, за да живее, да се обновява и регенерира. При по-младата кожа този процес е постижим, но с възрастта балансът се нарушава и недостигът на кислород води до забавяне на обменните процеси на клетъчно ниво, намалява жизнената активност на клетките и те стареят. Слънчевата радиация, замърсяването на атмосферата, ежедневния стрес, неправилното хранене и пушенето са главните причини кожата да не получава необходимото количество кислород, за да функционира пълноценно.
 
Защо кислород в измивен гел ACNE OUT?
• Защото кислородът убива всички анаеробни бактерии, което го прави изключително полезен в борбата с акне и по-точно с унищожаване на популацията на propionibacterium acnes.
• Защото той осигурява по-бързото възстановяване на възпалените и раздразнени кожни участъци.
• Кислородът достига до папиларна дерма и стимулира фибробластите. Така се ускорява синтеза на колаген и еластин, както и метаболизма на клетките.
• Клинично доказан е положителният ефект на кислорода при рани, изгаряния и тъканна хипоксия в резултат на циркулаторни, инфекциозни и други въздействия.
• Всяка клетка има нужда от кислород за своите жизнени функции.
• С други думи увеличаването на кислородното съдържание в кожата засилва клетъчният метаболизъм, ускорява възстановяването на кожата, намалява възпалението и директно се отразява върху популацията на propionibacterium acnes.
 
Както всички продукти от марката Биотрейд и ACNE OUT OXY WASH е хипоалергенен, некомедогенен и не съдържа парабени. Можете да го намерите в аптеките, както и да го поръчате от сайта на Биотрейд.

Свързани новини

Ела във вълшебната гора на Lindt!

10.04.2020

#ОстаниВкъщисФреш и Pringles!

04.04.2020

Идва Lord of the Dance: Dangerous Games!

10.04.2018

Cпециални мерки за "Lord of the Dance"

19.03.2018

Включи свежарски рефлекси с Морени

19.10.2016

Коментари


flash