ACNE OUT OXY WASH – дишай с кожата си!

От началото на септември към най-продаваната серия против акне ACNE OUT на Биотрейд вече има нов и наистина уникален продукт. Това е измивен гел ACNE OUT OXY WASH, който съдържа млечна киселина и е обогатен с балончета чист хипербарен кислород. Той е предназначен за мазна, проблемна и склонна към акне кожа, и е с изцяло натурални активни съставки, които не дразнят и не изсушават кожата.
 
ACNE OUT OXY WASH измива нежно, засилва клетъчния метаболизъм и успокоява възпалената кожа.
 
ACNE OUT OXY WASH е некомедогенен, хипоалергенен измивен гел, който както всички измивни продукти на Biotrade не съдържа сулфати.
 
Съдържание на измивния гел:
1. Млечна киселина 2 %  
Това е една от най-известните киселини от групата на Алфа хидрокси киселините, която се използва в козметиката с отлични резултати. Тя премахва повърхностния слой мъртви клетки, разкривайки по–свежа и здрава кожа. В тази концентрация Млечната киселина има също pH регулиращо действие, антимикробно и влагозадържащо действие.
 
2.  ПАВ (повърхностно активно измивно вещество) от растителен произход
Coco glycosıde е екосертифициран и биоразградим гликозид. Той е с отлична поносимост, дори при най-чувствителните кожи, не предизвиква дразнене и не изсушава кожата.
 
3. Специални сфери медицински хипербарен кислород 
С всяко натискане на помпата от 1.25 милилитра получавате 1.25 мг чист кислород. Стабилният хипербарен кислород е с три пъти по-високо налягане от атмосферното - около 2 бара. Чрез него гарантираме 10 пъти повече кислород по време на измиване с ACNE OUT OXY WASH в сравнение с измиване само с вода или друг продукт.
 
Ползите от кислорода:
Като всеки жив организъм, кожата има нужда от кислород, за да живее, да се обновява и регенерира. При по-младата кожа този процес е постижим, но с възрастта балансът се нарушава и недостигът на кислород води до забавяне на обменните процеси на клетъчно ниво, намалява жизнената активност на клетките и те стареят. Слънчевата радиация, замърсяването на атмосферата, ежедневния стрес, неправилното хранене и пушенето са главните причини кожата да не получава необходимото количество кислород, за да функционира пълноценно.
 
Защо кислород в измивен гел ACNE OUT?
• Защото кислородът убива всички анаеробни бактерии, което го прави изключително полезен в борбата с акне и по-точно с унищожаване на популацията на propionibacterium acnes.
• Защото той осигурява по-бързото възстановяване на възпалените и раздразнени кожни участъци.
• Кислородът достига до папиларна дерма и стимулира фибробластите. Така се ускорява синтеза на колаген и еластин, както и метаболизма на клетките.
• Клинично доказан е положителният ефект на кислорода при рани, изгаряния и тъканна хипоксия в резултат на циркулаторни, инфекциозни и други въздействия.
• Всяка клетка има нужда от кислород за своите жизнени функции.
• С други думи увеличаването на кислородното съдържание в кожата засилва клетъчният метаболизъм, ускорява възстановяването на кожата, намалява възпалението и директно се отразява върху популацията на propionibacterium acnes.
 
Както всички продукти от марката Биотрейд и ACNE OUT OXY WASH е хипоалергенен, некомедогенен и не съдържа парабени. Можете да го намерите в аптеките, както и да го поръчате от сайта на Биотрейд.

Свързани новини

Спечели двоен билет за Moto Expo 2024!

16.04.2024

Спечели страхотните Huawei FreeClip!

15.04.2024

Спечели награда от Hada Labo Tokyo

15.04.2024

Спечели морски уикенд за двама!

15.04.2024

Празнувай приятелствата c AVON!

08.04.2024


flash