Новите модели от френските марки събуждат сетивата на изложението в София с експресивен дизайн, модерен стил и бутиков лукс

18-27 октомври 2024
София, Интер Експо Център
Билети
 
На щанда на Renault в столичния "Интер Експо Център" до 27 октомври, в унисон с продуктовата си и технологична офанзива, френската марка представя едни от своите най-високотехнологични модели. 
 
На изложението в София своята премиера в ярък жълт цвят Yellow Pop прави изцяло електрическото Renault 5 E-Tech electric. Новият модел е модерен наследник на иконата - предшественик от 70-години и мощно се включва в електрическата офанзива на марката. Отвътре Renault 5 се отличава с голям 10,1-инчов мултимедиен сензорен екран. Новият модел се доставя с двигател с мощност от 150 к.с. и пробег до 400 км по WLTP. Зареждането на бърза станция DC може да се осъществява с мощност до 100 кВт. Новото Renault 5 е функционален и същевременно достатъчно лек автомобил за водачите, които обикновено изминават къси разстояния в градската джунгла.
 
 
Изцяло новият Renault Scenic E-Tech electric, който беше избран за "Автомобил на годината 2024" в Европа, също е тук, на софийския салон. Проектиран е с мисъл за семействата и нуждата им да пътуват свободно и безопасно. Новият Scenic E-Tech е електрически, модерен и оборудван с интуитивни технологии. Моделът поставя като акцент най-вече удоволствието от шофирането на ток. С мощност до 220 к.с. и компактни размери, той осигурява динамично и пъргаво управление. С батерия с капацитет 87 кВтч, новият Scenic E-Tech electric може да се похвали с пробег по WLTP от 625 км и бързо зареждане на станция до 150 кВт.
 
 
Новото Renault Rafale E-Tech full hybrid е новият флагман на марката. Кросоувърът пленява с експресивен дизайн, динамично пътно поведение и осигурява максимална доза удоволствие от шофирането. Новият модел остава верен на философията на Renault, като обръща специално внимание към всеки пътник. Мултимедийната система OpenR Link от последно поколение с вградени услуги на Google задава непознати изживявания.
 
Новото Renault Rafale включва и няколко иновации на борда. Моделът се ползва от интерактивния панорамен покрив Solarbay с технология от ултрапремиум автомобилите, който може да се управлява гласово чрез Google Assistant и позволява поетапно затъмняване за оптимален светлинен и температурен комфорт в купето. Rafale предлага нови специални седалки, високотехнологичен подлакътник Smart Armrest за пътниците отзад и множество иновативни цветове и материали. Новото Renault е оборудвано с 32 системи за помощ на водача и се задвижва от хибриден бензинов E-Tech full hybrid двигател с мощност 200 к.с., който осигурява нисък разход на гориво от едва 4,7 л/100 км и емисии на CO2 от 105 г/км.
 
 
Renault Symbioz пък демонстрира перфектната симбиоза между иновативни технологии и комфорт. Съчетавайки най-доброто от автомобилите на Renault в C-сегмент по отношение на модулен дизайн, свързаност и ефективност, изобилстващ от експертни решения, Symbioz отговаря на най-високите стандарти за комфорт в купето, както за кратки, така и за дълги пътувания. Symbioz е оборудван с мултимедийната система OpenR Link с вградени Google услуги, както и с интерактивния панорамен покрив Solarbay. Компактен отвън, но просторен отвътре, с обем на багажника до 624 литра и модулен интериор с плъзгаща се задна седалка, Symbioz е сред най-добрите в своя клас. Проектиран както за градския трафик, така и за семейния живот, Symbioz е наистина универсален.
 
На щанда на Peugeot има две ключови премиери на "лъва", които дебютират пред широката публика по време на автосалона – изцяло електрическите кросоувъри 3008 и 5008. Те са изградени върху изцяло новата платформа на Stellantis STLA Medium и постигат най-високата производителност в класа си, както и най-добрият пробег от съответно 700 км за Е-5008 и 668 км за E-3008.
 
 
Клиентите могат да избират между хибридно, plug-in хибридно и изцяло електрическо задвижване, като е наличен и вариант със задвижване на четирите колела. Всичко това е допълнено от модерен интериор, интуитивни системи за сигурност и характерния за марката i-Cockpit. Още няколко знакови модела на Peugeot са в състава на експозицията на марката - 2008 е носител на наградата "Златен волан" през 2023 г., а 208 е най-продаваният автомобил в Европа за 2022 г. Новото Peugeot 308 беше избрано за "Германски автомобил на годината" в компактния сегмент през 2022 г., а новото Peugeot 408, както и 508 се сдобиват и във версия Peugeot Sport Engineered.
 
 
Citroen обновява гамата си с новите C3 и C3 Aircross. Моделът C3 е поредната стъпка на френската марка към по-достъпната електрификация и ще е първата премиера на щанда на марката. Акцент е и хибридната му версия със 100 к.с., способна да измине до 50% от пътуванията в града на електричество. Дебют прави и напълно преобразеният C3 Aircross, създаден върху нова технологична платформа и с Advanced Comfort окачване, просторен интериор и редица модерни технологии. Наред с премиерите, почти екзотика е вече дизеловата версия на C4 X. На щанда са и хибридните модификации на C4, C5 Aircross и C5 X, както и кокетният и изцяло електрически My Ami Peps.
 
 
Марката DS Automobiles представя ексклузивната колекция "Антоан дьо Сент Екзюпери" в София. Стилната марка е подготвила за посетителите моделите си DS 4 и DS 7. Вдъхновение за нея са произведенията и пътешествията на френския писател и авиатор, а представителите й са с разнообразие от задвижвания - 100% електрическо, хибридно, plug-in хибридно, бензиново и дизелово. За вниманието на публиката ще се съревновава и новата версия Hybrid на DS 4, постигнала не само по-ниски емисии на въглероден диоксид, но и до 20% по-малък разход на гориво, както и изцяло електрическият DS 3 E-Tense.
 
През първия уикенд на Автомобилен салон София има отбелязани рекорди. Посетителите, обиколили 6-те препълнени с нови и интересни автомобили зали на Интер Експо Център през изминалите събота и неделя, са повече от 16 000, което е с 13% повече от съответните дни на предишното софийско изложение. И това не е неочаквано – салонът е най-големият в Европа за годината, с над 210 експоната, 53 от които премиери и напълно отговаря на рекордните за Стария континент ръстове при продажби на нови коли, които се отчитат у нас през последните 18 месеца.

Свързани новини

Изложението започва този уикенд!

17.10.2024

Остават броени дни до събитието!

15.10.2024

Италиански стил на Автосалон 2024

09.10.2024

Наближава Автомобилен салон София 2024

03.10.2024

Късмет на всички!

28.08.2024


flash