Рубрика "Стигаме далече": "София-Пловдив-Бургас" - безопасност, комфорт и по-висока скорост

Безопасност, комфорт и по-висока скорост. Това са трите направления, за които се работи при обновяването на ж.п. трасето "София-Пловдив-Бургас" по "Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" 2014-2020, финансирана от Европейски фонд за регионално развитие и кохезионния фонд на Европейския съюз". 
 
 
По него вече има обновени и модернизирани участъци. Новите системи за сигнализация и контрол на скоростта ще гарантират безопасно и сигурно пътуване. Подмяната на ж.п. прелези с надлези ще намали местата, където автомобилният трафик се среща с влаковете. При завършване на цялото трасе, пътуващите от София до Бургас или обратно ще могат да стигнат дестинацията си за около 3 часа и половина, защото влаковете ще достигат средна скорост от около 145 км/ч.
 
Продължава изпълнението на проекта за цялостна рехабилитация на жп линията "Пловдив – Бургас", Фаза 2". С изпълнението на дейностите по проекта ще бъде удвоена цялата отсечка с дължина 37 км. В по-голямата си част двупътният жп участък между Оризово и Михайлово ще бъде изграден по ново трасе.
 
 
Научете повече за "Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" 2014-2020 на Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на eufunds.bg/bg/optti.

Свързани новини

"Стигаме далече": Подобрения по р. Дунав

27.07.2021

Подобрения по р. Дунав

09.07.2021

Рубрика "Стигаме далече": VTMIS

29.06.2021

Новото ж.п. трасе "София-Пловдив-Бургас"

25.06.2021

"Стигаме далече": новата драга на ИАППД

22.06.2021


flash