Микропивовари се обединяват, за да подкрепят малкия бизнес

За първи път девет конкуриращи се български микропивоварни се обединяват, за да представят девет уникални занаятчийски (крафт) бири, които ще се продават само в специализираните крафт барове и магазини. Всяка една от бирите ще носи името I Am Amazing, а с инициативата пивопроизводителите целят да накарат потребителите да предпочетат да закупят любимите си марки от малките заведения, пострадали най-много от корона-кризата.  
 
"I am amazing" ("аз съм страхотен") е една от репликите, с които Кубрат Пулев предизвикваше Джошуа. Избрахме я, защото си дадохме сметка, че дори личност като него и неговите безспорни успехи могат да разделят общество ни", казва Михаил Дурчев, председател на Асоциацията на Микропивоварите в България и собственик на една от пивоварните. "Искаме да дадем нов смисъл на тази фраза, защото ние сме amazing не само, когато побеждаваме, но най-вече, когато се обединяваме в трудни моменти." 
 
В инициативата се включват както най-младите пивоварни – Cohones, Sofia Electric, Rocket Science, така и вече утвърдени производители като Диво Пиво, Rhombus, Black Pine, Metalhead, Мелтум и Трима и Двама. Всяка едно от тях ще представи в рамките на месец март различни стилове бири – East coast IPA, Sweet Cognac Orange Stout, Double dry hopped Session Juicy IPA, Double IPA, Dry Hopped Wheat Ale, Vanilla Oatmeal Stout, Oatmeal Porter с уникални авторски рецепти. "Вярваме, че в трудни времена конкуриращите се бизнеси трябва да се обединят и да намерят решение на общите проблеми на целия сектор", допълва още Михаил Дурчев.
 
Феновете на хубавата бира ще могат да видят списъка на заведенията, в които ще могат да намерят уникалните Amazing бутилки на страницата на инициативата – iamamazing.bg. На нея ще бъдат публикувани видеа, в които популярни личности ще интервюират собствениците на заведения. Така организаторите искат да покажат на по-широк кръг от потребители хората, които създават, подкрепят и разпространяват крафт бирената култура. 

Свързани новини

За чисти дихателни пътища

15.04.2024

Royal Enfield и Rueju на Moto Expo 2024

11.04.2024

Ново от Moto Expo 2024

06.04.2024

Tочното решение за проблеми с гърба

18.03.2024

Премиери от BMW и КТМ на Moto Expo 2024

16.03.2024


flash