Какво е DDoS кибер атака и как да се предпазите?

DDoS кибер атаките стават все по-чести. Ако сте собственик на бизнес, свързан с финансови операции, онлайн медии, електронен магазин или притежавате друга компания, която не може да си позволи да остане без сайт, трябва да сте чували за тази заплаха. DDoS е атака, която парализира вашата мрежа и води до много ядосани клиенти и финансови загуби.
 
Терминът DDoS идва от английски език (distributed denial-of-service), а на български се превежда като "разпределена атака за отказ на услуга". Тя се случва по следния начин – киберпрестъпниците заразяват и получават достъп до незащитени свързани устройства като компютри, телефони и много други устройства. Чрез тях те създават т. нар. ботнет. Това е мрежа от контролирани устройства, които те могат да използват за стартиране на атаката.
 
DDoS атаките се продават на незаконни уеб пазари. Те се случват все по-често. Ръстът им на годишна база е над 20%. Когато някой поръча нападение срещу сайта на конкурент например, киберпрестъпникът активира ботнета и насочва масивен трафик към целта. Трафикът е гигантски и трае достатъчно дълго, за да парализира мрежата на жертвата.
 
Как да се предпазите?
 
Можете да спрете DDoS атаките, като използвате DDoS защита. Тя филтрира входящия трафик, като спира злонамерения и пропуска само регулярния трафик. Прави го, като анализира заявките, които идват през DNS сървърите, и блокира повредените или незавършени заявки.
 
DDoS защитата на независимия телеком Нетера например спира всички видове атаки – и при източника на атаката, и близо до целта. Издържа трафик по-голям от 1.8 Tbps, което е напълно достатъчно за малки и средни предприятия. Предпазването и филтрирането се случват в реално време, без да се забавя работата на вашия сървър и бизнес приложения. Само сега – до 30 май 2020 г., Нетера предлага 30% отстъпка за целия срок на договора за DDoS защита.
 
DDoS защита от Нетера – лесно решение за предотвратяване на големи заплахи
 
За съжаление, с нарастващия брой свързани устройства, възможността за DDoS атаки е по-висока от всякога. Бъдете активни и предотвратявайте DDoS атаки с Нетера, която предлага решения за защита през облачна платформа, специализирано хардуерно оборудване и комбинация от двете. По този начин ще осигурите устойчива услуга на своите клиенти, без прекъсвания. Ще си спестите пропуснати продажби, разгневени клиенти и разходи за възстановяване на услугите.
 
Защо Нетера?
 
Нетера е независим телеком. Партнира си както с най-големите световни компании, така и с малки и средни фирми. Осигурява международна свързаност, услуги за управление на мрежи и сигурност вече близо 25 години. Има точки на присъствие в над 20 държави. Доставя бърз и сигурен интернет. С Нетера партньорите и клиентите разчитат на проактивна експертна поддръжка 24/7. Компанията притежава 4 дейта центъра и предоставя IT услуги, сървъри под наем, гъвкава облачна платформа, DDoS защита. Дистрибутор е на глобалната платформа за обмен на данни NetIX. Една от първите независими наземни станции за спътникови услуги в България е изградена от Нетера. Телекомът предлага IPTV платформа и разпространение на аудио-видео съдържание. Със системата Netfleet компанията предоставя услуги за GPS проследяване на автомобили, тирове, селскостопанска техника и др.

Свързани новини

Dormeo празнува Деня на съня

06.03.2021

Микропивовари подкрепят малкия бизнес

03.03.2021

Лев Инс вече е на международните пазари

23.02.2021

Лукс Клининг Тийм: чистота и надеждност

16.02.2021

Баба Марта идва с ЕМ АРТ!

01.02.2021


flash