Открива се първото парк училище в България

С официална церемония на 3 септември ще бъде открита сградата на на първото парк училище с детска градина в България – BRITANICA Park School, което се намира в кв. Драгалевци, София. На тържественото събитие приветствие ще отправи кметът на София г-жа Йорданка Фандъкова.
 
 
Модерният кампус на BRITANICA Park School бе построен в изключително кратък срок спрямо мащаба на проекта – само за една календарна година. Първата копка на строежа бе направена в края на юли 2018 г. Главен изпълнител и строителен мениджър на проекта, разположен на впечатляващите 15 423 кв. м, е Pipe System.
 
В BRITANICA Park School, в уютна и мотивираща среда, ще се обучават деца от 2,5 до 7-годишна възраст (в детската градина) и ученици от 1. до 12. клас.
 
 
Сградата разполага със седем блока, от които няколко едноетажни и двуетажни постройки, и подземно ниво. В отделен корпус е разположен хранителният блок с кафетерия и собствена кухня, осигуряваща приготвена на място здравословна храна. Детската градина също се намира в отделна секция и разполага със собствен физкултурен салон.
 
Училищният комплекс предлага на децата просторни учебни стаи; специализирани кабинети по химия, физика и биология; класическа библиотека; зали за събития; вътрешен и външен амфитеатър; зали за изобразително и танцово изкуство, за музика и театър. Голямата спортната зала отговаря на стандартите на FIBA за провеждане на състезания, а на разположение на децата са и спортните игрища в кампуса.
 
Множество съвременни технологични решения гарантират екологичната и здравословна среда в училището. Сред тях са системите за пречистване на въздуха и водата и слънчевите панели, които осигуряват почти цялата необходима енергия на сградата. Важни елементи от екологичния профил на кампуса са обширният озеленен двор, озелененият покрив и учебните стаи на открито.
 
 
Идеята за изграждането на BRITANICA Park School е на Любомир Лалов и Десислава Якимова-Лалова. Създавайки училището, те прилагат на практика и развиват опита си, натрупан през двайсетте години, в които управляват образователен център BRITANICA.
 
BRITANICA Park School ще отвори врати за първите си ученици на 16 септември 2019 г. В основата на иновативната образователна методика, по която те ще се обучават, стоят три ключови модела: интердисциплинарни връзки (Interdisciplinary Approach), обучение, базирано на проекти (Project-based Learning) и дизайн мислене (Design Thinking). Чрез тях се разгръща творческия потенциал и въображението, а ученето носи радост и развива индивидуалните възможности на всяко дете.

Свързани новини

Да спасим един човешки живот!

24.04.2024

Tочното решение за проблеми с гърба

22.04.2024

Moto Expo 2024 започва от утре

19.04.2024

За чисти дихателни пътища

15.04.2024

Royal Enfield и Rueju на Moto Expo 2024

11.04.2024


flash