Лятото е тук, а с него - и сезонът на стомашните проблеми

Лятото настъпва с пълна сила, а с него и сезона на диариите! Дали причините са така наречените хранителни натравяния, които всъщност се дължат на бактериалните ендотоксини, или най-разнообразни летни вируси, диариите не само могат да провалят почивката ни, но и сериозно да влошат качеството ни на живот. Особено опасно е протичането при бебетата и малките деца, които много лесно се обезводняват. Затова освен спазването на стриктна лична хигиена, приемът на достатъчно количество течности или специализирани водно-солеви разтвори е от ключово значение още в първите часове.
 
В аптеките се предлага широка гама от медикаменти за остра диария, но само препаратът Тасектан повлиява бързо и ефективно симптомите, без да спира перисталтиката и естествената дезинтоксикация на организма. Как става това? Тасектан съдържа   желатинов танат, който играе ролята на дъбилно вещество, променящо повърхността на чревната лигавица. По този начин се предотвратява преминаването на болествотворните агенти през чревната стена и съответно възникването на диария и свързаните с нея подуване, коремна болка и тежест и газове. 
 
От началото на 2019 в аптечната мрежа на страната е наличен и Тасектан Дуо, който преставлява разновидност на Тасектан, към който е добавена комбинация от тиндализирани млечно-кисели бактерии. Ролята им е да засилят ефекта на класическия Тасектан  като бариера и да повишат имунните защитни сили на червата.
 
В червата на човека живеят близо килограм и половина бактерии. В случай на диария, когато равновесието в червата е нарушено, приемът на Тасектан или Тасектан Дуо в първите часове защитава лигавицата и тя има време да се възстанови. Специално обработените пробиотици в Тасектан Дуо се конкурират с микробните агенти, в резултат на което те по-трудно се прикрепват към чревната лигавица. Ефектът настъпва в рамките на първите 12 часа. 
 
Тасектан се предлага в аптечната мрежа като форма за възрастни и прахчета за бебета и деца, които са с неутрален вкус и се приемат с минимално количество течности или храна. Тасектан е един незаменим и физиологичен помощник с борбата с летните диарии и освен че може да се приема даже и от кърмачета, е и на добра цена! 
 
Тасектан или иновативният Тасектан Дуо - първо средство на избор при диария за цялото семейсто!

Свързани новини

Дермодрин срещу сърбежа и болката

01.06.2020

Какво е DDoS атака и как да се пазим

12.05.2020

Илиянци с дарение за Софийска митрополия

12.04.2020

СБ Илиянци с дарение за МЗ

11.04.2020

Shell дарява гориво за 100 000 лв.

26.03.2020

Коментари


flash