8-ми март в света на цветята: практични съвети за верни празнични послания!

Познавате ли жена, която не обича цветя? Не, нали. А знаете ли, че през вековете "кодът" на цветята се е превърнал в таен език, който предава безброй чувства и емоции. От Викторианската епоха до днес подаряването на цвете е безценен жест, изразяващ не само любов, но и признателност, възхищение и молба за прошка дори.
 
И за да не оставяте избора на цвете на случайността, в навечерието на най-женския празник – 8-ми март, ви подготвихме кратък наръчник, с помощта на който да отправите най-точното послание и пожелание в този ден.
 
Първият ни съвет е: доверете се на сезонните цветя. Лалетата например са символ на възхищение и искреност. Ако ги комбинирате в букет от пет броя, ще допълните вашето послание с признателност. А ако се спрете на жълтия цвят, това ще значи приятелство. Затова заложете на него за близките дами, на които бихте благодарили за помощта и доверието.
 
Ако пък се чудите кое е най-подходящото цвете за вашата майка или баба, то изберете лилавия зюмбюл. Той носи усещането и аромата на величие и достойнство, пред които никой не би останал безразличен. Подарете поне три зюмбюла, за да засвидетелствате уважение и благодарност към дамите, дарили ви с живот.
 
Любимата жена, скъпи господа, със сигурност ще спечелите с роза или орхидея. За изтънчените, нежни половинки изберете орхидеи. Безспорно те най-точно описват красотата и чистoта на чувствата. С бялата роза ще заявите своята признателност. Доза романтика ще добавите, ако се спрете на розовата, която носи пожеланието за взаимно щастие. Но ако държите на класическото силно послание, изберете червената, срещу която равнозначно стои думата любов. Още един плюс в графата "обожание" ще добавите, ако отброите 9 червени рози
 
И ако на този 8-ми март искате да кажете "благодаря" на всички тези жени, не е нужно да обикаляте с часове борсите за цветя, за да търсите изброените по-горе разновидности и бройки. В близкия T MARKET вече са се погрижили както за избора, така и за бюджета. С тяхна помощ разумно и на воля ще можете да засвидетелствате признателност и обич по един по-специален начин. 
 
Но не забравяйте: каквото и цвете да изберете, най-важен е жестът и емоцията, която ще оставите у дамата отсреща. Затова един бонус съвет: добавете шоколад – така щастливите усмивки на женските лица ще са гарантирани!

Свързани новини

Tочното решение за проблеми с гърба

18.03.2024

Премиери от BMW и КТМ на Moto Expo 2024

16.03.2024

LecoVita МЕМЕНТО за памет и концентрация

11.03.2024

Здраве за цялото семейство

04.03.2024

Наближава Moto Expo 2024

09.02.2024


flash