"Обнови с Protecta" - общата кауза на Оргахим и Радио Fresh за по-красива градска среда

Оргахим АД, с подкрепата на Радио Fresh, стартира инициатива "Обнови с Protecta", целяща да създаде един по-привлекателен заобикалящ ни свят, давайки възможност на гражданите да предложат ръждясали обекти от различни места в България, които се нуждаят от обновяване. В рамките на инициативата всички ще бъдат запознати с интересни факти за корозията на металите и методите за справяне с проблемите, предизвикани от нея.
 
Според The world corrosion organization, ежегодно загубите от корозия се изчисляват на над 2200 милиарда долара. Най-висок дял в тези загуби има "ръждясването" на желязото. В същото време средствата, които се отделят за проблемите, свързани с корозията, са между 1300 и 1400 милиарда долара. 
 
Основните методи за справяне с корозията са превенция и защита. Превенцията е свързана с предварителната обработка на повърхностите, преди да са достигнали до оксидация, а защитата включва допълнително третиране на корозиралите повърхности и последващото нанасяне на защитен слой. И при двата метода най-ефективното средство за справяне с корозията са системите, съставени от корозиен инхибитор, грунд и боя. 
 
Затова нека действаме!
 
Всеки наблюдателен и инициативен гражданин, загрижен за местата и средата в която живее, може да се включи. В периода 12 юни - 15 август желаещите да участват предлагат снимки на ръждясал обществен обект за обновяване на obnovisprotecta.bg. Предложилите обект или гласували за такъв имат възможността да участват и в месечна томбола за награди. След приключването на инициативата ще бъдат избрани за обновяване три обекта. А през септември-октомври "Оргахим" АД ще извърши самото обновяване с продукти под марката Protecta.
 
"Заедно можем да променим средата в която живеем"

Свързани новини

Честито!

25.04.2024

Да спасим един човешки живот!

24.04.2024

Tочното решение за проблеми с гърба

22.04.2024

Moto Expo 2024 започва от утре

19.04.2024

За чисти дихателни пътища

15.04.2024


flash