Тазектан - уикендът идва. Забавлявай се на макс!

Знаете ли, че високите летни температури понижават защитните сили на организма и намаляват устойчивостта му към различни бактерии  и вируси? 
 
През летните месеци най-разпространени са ентеро-, адено- и ротавирусите. Най-опасни са ротавирусите, които за по-малко от 12 часа предизвикват остра коремна болка, гадене, повръщане, чести воднисти изхождания и опасност от обезводняване. При бебетата и кърмачетата симптомите се развиват понякога мълниеносно и си налага хоспитализация. За да не са стига до там много важно е спазването на стриктна лична хигиена, често миене на ръцете, избягване на заведения на открито със съмнително качество на храната и водни басейни със застояла вода. Бактерии, гъбички и вируси особено добре се развиват във влажна среда, и могат да предизвикат заразяване, особено ако има нарушения в целостта на кожата, или случайто се погълне заразена вода.
 
При настъпила стоважно-чревна симптоматика важна е както диетата, така и немедикаментозната терапия, която може да пресече диарията още в първите часове. Приемат се главно солети, бисквити, препечен хляб, банани или ябълково пюре. Избягват се сладки храни и газирани напитки. Приемат се много течности и водно-солеви разтвори, които попълват загубите на организма от натрий, калий, глюкоза и възстановявят алкално-киселинния баланс на организма. Модерните напоследък пробиотици също помагат за възстановаване на нормалната чревна флора, която подпомага имунитета, но сами по себе си действат бавно и ефектът им се проявявя отчетливо към третия ден.
 
Препаратът Тазектан има бързо действие както при възрастните, така при децата. С неутралния си вкус прахчетата Тазектан се приемат лесно дори и от кърмачета, смесени с минимално количество студено мляко, храна или вода. Капсулите Тазектан като фамилна опаковка са на добра цена в аптеките и са удобно при пътуване, защото не се разтварят! 
 
Монтавит съветва: ЗА ДА СЕ НАСЛАЖДАВАТЕ НА ЕДНА БЕЗОБЛАЧНА И ПЪЛНОЦЕННА ПОЧИВКА, НЕПОМРАЧЕНА ОТ ДИАРИЯ, НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ да добавите в аптечката си Тазектан! И нека бъде лято!
 
Лятото настъпва с пълна сила, а с него и сезонът на диариите. 
 
Дали причините са така наречените хранителни натравяния, които всъщност се дължат на бактериалните ендотоксини, или най–разнообразни летни вируси, диариите не само могат да провалят почивката ни, но и сериозно да влошат качеството ни на живот. Особено опасно е протичането при бебетата и  малките деца, които много лесно се обезводняват. Затова, освен спазването на стриктна лична хигиена, приемът на достатъчно количество течности или специализирани водно-солеви разтвори е от ключово значение още в първите часове.
 
 
В аптеките се предлага широка гама от медикаменти за остра диария, но само препаратът Тазектан повлиява бързо и ефективно симптомите, без да спира перисталтиката и естествената дезинтоксикация на организма. Как става това? Тазектан съдържа единствено  желатинов танат, който играе ролята на дъбилно вещество, променящо повърхността на чревната лигавица.
 
Любопитен е фактът, че в червата на човека живеят близо килограм и половина бактерии. В случай на диария, когато равновесието в червата е нарушено, приемът на Тазектан в първите часове защитава лигавицата и тя има време да се възстанови. Ефектът настъпва в а рамките на 12 часа! 
 
Тазектан се предлага в аптечната мрежа под формата на капсули за възрастни и прахчета за бебета и деца, които са с неутрален вкус и се приемат с минимално количество течности или храна. Тазектан е незаменим и физиологичен помощник с борбата с летните диарии и освен, че може да се приема даже и от кърмачета, е и на добра цена. Тазектан - за цялото семейство.
 
Тазектан - вашият първи избор при всички видове диария!

Свързани новини

Честито!

25.04.2024

Да спасим един човешки живот!

24.04.2024

Tочното решение за проблеми с гърба

22.04.2024

Moto Expo 2024 започва от утре

19.04.2024

За чисти дихателни пътища

15.04.2024


flash