АРТИКОС обединява традиция и съвременен стил (галерия)

Добре дошли в работилница за занаяти и изкуства "Артикос".Тук може да откриете всичко красиво, от което има нужда вашия дом, както и специален подарък за специалните хора в живота ви. 
 
"Артикос" ще ви изненада с изобилие от прецизно, ръчно изработени произведения. Създадени от естествени материали, някои от тях носят традиционния за българите бит и култура, а други са в модерен и съвременен дух. Целта на "Артикос" е да събере на едно място възможно най-много красота, стил и разнообразие и да задоволи изискания вкус на ценителите на ръчната изработка. 
 
Тайната на "Артикос“ е в ръцете на майсторите Ивайло и Асен. Двама "случайно“ срещнали се таланти и намерили пресечна точка в идеите и целите си. Единият, търсещ бягство от корпоративния кариеризъм, изгубил смисъла в него и намерил го в това да изработва с ръцете си нещо, което да носи положителна енергия в живота на хората. А другият, носещ в себе си опита на майстора, предаден от баща му. Ивайло и Асен зареждат своите произведения с чиста сила и енергия, защото, както самите те казват: "Вярваме, че Пътят, по който върви човек, трябва да има сърце!"  
 
Дали и вашето сърце ще затупти на тази честота ще разберете, ако се докоснете до ръчно изработените чрез галванопластика и кована мед: медни и посребрени икони; сувенири с тракийски  мотиви; часовници; български сувенири; кутийки за бижута. В "Артикос" може да видите и притежавате интересни експерименти с рисуване върху дърво, различни медальони и бижута, създадени от кожа, метал, дърво и камък. 
 
В "Артикос" се гордеят и с колекцията си от българска шевица – ръчно бродирана върху пано за стена, така че да бъде подходяща за съвременния българин и да внесе в дома му духа на предците. "Вярваме, че българските шевици носят изключително силен заряд", споделят Ивайло и Асен. "Вярваме, че във всяка от тях е закодирано послание. С всичко, което правим искаме да експериментираме и да внесем стил и вкус в живота на хората. Стараем се да няма рамка и наред с традициите предлагаме модерен лукс. При нас може да откриете запомнящи се бизнес подаръци – сувенири с тракийски мотиви поднесени в кутия – за бизнес партньорите от България и чужбина, за скъпите клиенти, за специалните поводи!"  

Свързани новини

Tочното решение за проблеми с гърба

18.03.2024

Премиери от BMW и КТМ на Moto Expo 2024

16.03.2024

LecoVita МЕМЕНТО за памет и концентрация

11.03.2024

Здраве за цялото семейство

04.03.2024

Наближава Moto Expo 2024

09.02.2024


flash